Galeres a la Planxa

Recepta de Galeres a la planxa

 

El marisc a la planxa és d’allò més fàcil de preparar i el millor de tot és que d’aquesta manera conserva el seu autèntic sabor. Les galeres són crustacis que solien usar-se només per elaborar fons i brous, però cada vegada es consumeixen més i en marisc.cat t’ensenyem a preparar-les. Descobreix com fer galeres a la planxa i gaudeix de la seva intens i deliciós sabor.

Ingredients Marisc per a 2 racions de Galeres a la planxa:

½ Quilogram de Galeres fresques
3 Cullerades soperes de Mantega
1 Pessic de Sal grossa

Elaboraciò per fer Marisc per a 2 racions de Galeres a la planxa

 

Igual que quan es preparen cloïsses o navalles a la planxa, el primer pas és rentar bé les Galeres. Per fer-ho, només cal que les passis per abundant aigua freda.

A continuació, escalfa una paella i fon la mantega. Si prefereixes pots fer servir oli d’oliva però el gust de la mantega li vindrà genial als mariscs a la planxa.

Col·loca les Galeres a la planxa com es veu a la fotografia i deixa que es cuinin uns 5 minuts.

Passat aquest temps, dóna’ls la volta i deixa que es cuinin de l’altre costat. Les Galeres s’han de veure lleugerament daurades. Si es consumeix tota la mantega pots afegir una mica més.

Truc:

Si vols, en aquest punt pots afegir una mica de julivert fresc o all
Serveix les Galeres a la planxa i gaudeix del plat de marisc al moment. Pots combinar aquest plat amb un arròs amb surimi i gaudir dels exquisits sabors dels marisc del mar.

Consells al respecte d’aquest marisc…:

Les Galeres són una menja de la mar amb un sabor intens però cal anar amb compte en menjar-les, ja que la closca té unes petites pinces que fan molt de mal si no es treuen amb cura.

Per menjar Galeres a la planxa s’ha de treure el cap, com si es tractés d’un plat de gambes, i succionar per extreure tot el sabor. Després, veu traient la closca de pinxo a punxa, veuràs que en els laterals del cos hi ha petites pinces, i un cop les hagis tret podràs seguir gaudint de l’interior sense problemes.
 

Espero que us hagi agradat, bon profit i marisc fresc

 

El marisc te gust a marisc, cuan el marisc es fresc