Mero

500,00

Categories: , Etiqueta:

Descripció

Mer Epinephelus spp. (Eng) Grouper (Fr) Mérou

Dins de la família dels mer són moltes les espècies que hi ha. També és anomenat Cherna en alguns llocs. La mida del Mer varia entre les seves diverses espècies, des dels 3 metres del mer australià fins als 10 cm de les espècies més petites. Pesa entre 2 i 300 quilos. A la Mediterrània arriba a pesar 50 kg de pes i mesurar 1.2 a 1.5 metres amb una edat de 50 anys.
És un peix semigràs i d’aigua salada. Habita al costat de algues, corals i altres zones protegides de la costa, en fons rocosos, amb coves i grutes. Viu a unes profunditats que oscil·len entre els 20 i els 200 metres. És un peix solitari i molt territorial. Posseeix un territori de caça d’aproximadament 500 m2 del seu cau. La seva carn és de les més apreciades per la gastronomia.
S’alimenta de crancs, sípies i altres preses, sobre les que s’abalança i aixafa amb les seves poderoses mandíbules.

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigues el primer a opinar “Mero”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *