Enciam de Mar

1,00

Categoria: Etiqueta:

Descripció

Enciam de mar, coneguda comunament com Lamilla, és una alga verda incloses entre els enciams de mar, que creix a la zona intermareal de la majoria dels oceans del món. Les seves llargues fulles li donen un aspecte similar al de l’enciam.

És una alga comestible, que conté vitamina C i vitamina A. En cosmètica s’utilitza en l’elaboració de productes per les seves propietats hidratants i diverses poblacions costaneres li donen ús agrícola com a fertilitzant.

De tal·lus verd laminar, foliaci, lobulat, format per 2 capes de cèl·lules, fixat al substrat per rizoides que creixen com expansions de les cèl·lules basals del tal·lus. Pot arribar a mesurar 1 m de longitud, de contorn més o menys arrodonit, de vegades dividit. Espècie dioica els talos productors de gàmetes masculins (gametófitos masculins) es distingeixen dels productors de gàmetes femenins (gametófitos femenins) per la tonalitat dels marges de la làmina: verd groguenc en els primers i verd fosc en els segons. A la zona basal pot presentar unes costelles més fosques a causa del agrupament de rizoides. Color verd clar o fosc. Per a una correcta determinació és necessari la seva observació al microscopi; en aquest es pot observar com les seves cèl·lules es disposen en línies lleugerament corbes, totes amb un pirenoide generalment, i que les cèl·lules més superiors que emeten rizoides són de la mateixa mida que les que no els emeten.

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigues el primer a opinar “Enciam de Mar”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *